Welkom bij Motorclub Marum eo

  • Start MX2 tweetakt LogoWebsite  
  • Andre van der Wal LogoWebsite  
  • Start MX1-3 LogoWebsite  
  • Header2 LogoWebsite   
  • Bjorn Koning LogoWebsite   
  • Start MX2 viertakt LogoWebsite  

logozw

Nieuwsfeiten seizoen 2021

Op zaterdag 6 maart begint het nieuwe cross seizoen. Zoals het nu lijkt gaan we op dezelfde wijze verder dan waar we vorig jaar geëindigd zijn. De corona blijft ons in de greep houden. Kijk daarom op de website van Motorclub Marum en de KNMV wat betreft de corona regels en de manier waarop we mogen trainen.  

Er zijn een aantal veranderingen doorgevoerd.

KNMV Licentie
Na een overgangsperiode van 2 jaar kunnen met ingang van 2021 de KNMV-licenties alleen nog maar via de KNMV-app worden getoond. Omdat er aan de KNMV-app steeds meer functies en gebruiksmogelijkheden worden gekoppeld, worden er geen licentiepasjes en/of geprinte documenten meer uitgegeven. De KNMV dag-passen zijn afgeschaft.

Met ingang van 2021 dient iedereen, die voor het eerst een motocrosslicentie aanschaft (zowel Basis Sportlicentie als Startlicentie), een proef van bekwaamheid af te leggen. Deze proef van bekwaamheid is ingesteld om crossers, die voor het  eerst een licentie aanvragen, beter voorbereid een crossbaan te laten betreden. De KNMV benaderd hiervoor zelf de coureur.

Doen we NX, dan verdwijnt MX…
Als motocrosser in Nederland zit je in de luxepositie dat er verspreid door het land ruim zeventig bij de KNMV aangesloten crosscircuits zijn. Echter nog geen 15% van deze circuits heeft de garantie dat het blijft voort bestaan.  Je leest er alles over op:

https://knmv.nl/mx-masterplan/

De grootste verandering is dat een coureur bij iedere training € 2,-- betaald. Deze betaling wordt geregeld via jou KNMV licentie die bij de ingang van het circuit gescand wordt. De opbrengst van deze gelden zal gebruikt worden om circuits bij te staan waar het gaat om ondersteuning van vergunningen, etc. Het is nog niet bekend wanneer deze regeling ingaat.

Certificaat baancommissarissen
Op dit moment is het niet mogelijk om een training te organiseren voor baancommissarissen. De corona regels laten het niet toe om in groepen bij elkaar te komen. Daarom is besloten de certificaten die vervallen in 2020 en 2021 te verlengen tot 2021.

Trainingsjaarkaart 2021
Voor het nieuwe seizoen 2021 zijn de trainingskaarten inmiddels beschikbaar.
Klik hier voor meer informatie. Wij verzoeken de rijders zoveel mogelijk een trainingskaart vooraf te regelen.

 

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT